Ondernemer & Ondernemend
Een halfuur bewegen per dag?

André van den Heuvel | 21 januari 2019

Volgens veel onderzoeken verlengt een half uur bewegen per dag, ons leven. Het verkleint de kans dat we vastroesten, overgewicht of andere enge ziekten krijgen. Na het lezen van zo’n artikel krijg ik altijd de neiging om direct een abonnement af te sluiten bij een sportschool of mijn sportschoenen aan te trekken en het bos in te rennen. Als slecht excuus ben ik “te druk” maar er mag inmiddels best 2 tot 3 kilo gewicht af. Ik wil meer bewegen want het leven is te leuk om vroegtijdig af te haken.

Is een sportschool iets voor mij? Mijn innerlijke adviseur gilt van “nee!”. Is überhaupt sporten iets voor mij? Eerlijk gezegd niet. Dat zette mij aan het denken. Waarom zou ik geld uitgeven om in beweging te komen terwijl ik door in beweging te komen ook geld kan verdienen? En laat ik nu eigenaar van een schoonmaakbedrijf zijn…

Waarom laten we een deel van de medewerkers van onze klant tijdens of na werktijd niet zelf schoonmaken?

Door zelf elke dag een afdeling schoon te maken en rekening te houden met hoe ik beweeg tijdens het werk, bereik ik twee dingen. Ik beweeg en verdien geld. In plaats van dat ik moet betalen om me in het zweet te lopen.

Als ondernemer zie ik direct een mooi businessmodel. Waarom laten we een deel van de medewerkers van onze klant tijdens of na werktijd niet zelf schoonmaken? Dit onder begeleiding van een sportinstructeur? Ik beloof u dat door elke dag bijvoorbeeld 500 m² vloerbedekking te stofzuigen uw vetrolletjes smelten als sneeuw voor de zon en uw conditie veel beter gaat worden. En u verdient geld voor uw baas omdat hij minder externe schoonmaakuren hoeft in te kopen. Twee vliegen in één klap!

Geïnteresseerd in bovenstaande of een gelijksoortig businessmodel?

Neem contact op, ik ga graag in gesprek.